Hall of Fame

Kainuun Liikunta perusti vuonna 2020 Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Famen, joka on kunnianosoitus kainuulaisen urheilun sankareille ja liikunnan merkkihenkilöille. Kunniagalleriaan voidaan nimetä henkilöitä, jotka ovat kuuluneet omassa urheilulajissaan maailman eliittiin tai ovat muutoin vaikuttaneet poikkeuksellisella tavalla kainuulaiseen liikuntaan ja urheiluun.

Vuonna 2020 Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Fameen nimetyt henkilöt:
1. Kajaanissa elämäntyönsä lääkärinä tehnyt Heikki Savolainen, joka voimisteli kaksi olympiakultaa Lontoon Olympialaisissa vuonna 1948.
2. Sotkamolaislähtöinen Veikko Kankkonen, joka voitti kultaa mäkihypyssä Innsbruckin Olympialaisissa vuonna 1964.
3. Paltamossa syntynyt Väinö Markkanen, joka ampui vapaapistoolin olympiakultaa Tokiossa vuonna 1964.
4. Suomussalmella syntynyt ja siellä lapsuutensa viettänyt Toini Gustafsson-Rönnlund, joka saavutti Grenoblen talviolympialaisissa vuonna 1968 kultamitalin hiihdossa sekä viiden että kymmenen kilometrin matkoilla.

Vuonna 2021 Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Fameen nimetyt henkilöt:
5. Suomussalmelainen Erkki Seppänen saavutti viestihiihdon paralympiakultaa vuonna 1980 Norjan Geilossa. 
6. Vuolijoelta kotoisin oleva Alli Hatva hiihti paralympiakultaa kymmenen kilometrin matkalla vuonna 1980 Norjan Geilossa ja viiden sekä kymmenen kilometrin matkoilla vuonna 1984 Itävallan Innsbruckissa.
7. Vuolijoelta kotoisin oleva Ari Lehto saavutti paralympiakultaa 1.500 metrin juoksussa ja maastojuoksussa vuonna 1988 Etelä-Korean Soulissa. 
8. Sotkamolainen Jari Kurkinen voitti paralympialaisten pöytätenniksen joukkuekilpailun vuonna 1996 Atlantassa. 
9. Ristijärveltä maailmalle ponnistanut Minna Leinonen saavutti paralympiakultaa ammunnassa ilmakiväärin makuuasento -kilpailussa vuonna 2004 Ateenassa.

Vuonna 2022 Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Fameen nimetyt henkilöt:
10. Ristijärvellä syntynyt maastohiihtäjä Kari Härkönen voitti maailmanmestaruuden vuonna 1985 Seefeldin MM-kilpailuissa 15 kilometrin kilpailussa.
11. Tapio Räisänen on ensimmäinen suomalainen suurmäen maailmanmestari, joka voitti maailmanmestaruuden Lahden MM-kilpailuissa 1978. Seuratasolla hän edusti Kainuun Hiihtoseuraa.

Vuonna 2023 Kainuun liikunnan ja urheilun Hall of Fameen nimetyt henkilöt:
12. Aila Flöjt on kainuulainen urheilulegenda ja pitkäaikainen urheilujärjestötoimija, joka voitti maajoukkueurallaan vuosina 1975 ja 1977 maailmanmestaruuskultamitalit hiihtosuunnistuksen viestijoukkueen jäsenenä. Urheilujärjestötoiminnassa hän on vaikuttanut aktiivisesti paikallisella ja maakunnallisella tasolla. Lisäksi hän on toiminut valtion urheiluneuvostossa kymmenen vuoden ajan. Hänelle rakkain urheilutapahtuma on Kainuun Rastiviikko, josta hän on toimittanut 50-vuotisjuhlakirjan.

13. Matti Heikkinen on Kajaanissa syntynyt maastohiihtäjä on hiihdon maailmanmestari. Uransa kirkkaimpana kruununa hän voitti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmanmestaruuden Oslon MM-kilpailuissa vuonna 2011, ja lisäksi palkintokaapista löytyy kolme MM-pronssia. Hiihtouransa jälkeen hän on puolustanut näkyvästi urheilijoiden oikeuksia sekä puhunut liikunnan yhteiskunnallisen aseman nostamisesta. Tällä hetkellä hän toimii Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana.